Historie

Go-Net is in 2004 opgezet door Roland Granneman. Zijn brede interesse in alles wat met automatisering te maken heeft, bracht hem ertoe van zijn hobby zijn beroep te maken. In het begin bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit automatisering, computer- en bedrijfsnetwerken.

Later is Go-Net zich meer gaan richten op het bouwen van websites en het ontwikkelen van applicaties. Zo is er onder andere een applicatie gemaakt waarin relaties, facturen en contracten beheerd kunnen worden.

Om onze klanten ook de mogelijkheid te bieden de websites bij ons te hosten, hebben wij een aantal webservers ingericht. Omdat er in websites veelal gebruik wordt gemaakt van php zijn wij overgegaan op Linux.

Eenmaal bezig op het gebied van webhosting, ontstond ook de behoefte om zelf de domeinen te beheren. Daarom hebben wij een oplossing gebouwd die dit mogelijk maakt: gnis-dns. Dit script zorgt ervoor dat een aantal servers alle domeinverwijzingen bevatten. Deze servers staan in verschillende datacenters zodat een domeinnaam te allen tijde omgezet kan worden.

Om alle servers nog eenvoudiger te kunnen beheren zijn we later overgestapt op VMWARE. Dit stuk software zorgt ervoor dat we op één fysieke server meerdere virtuele servers kunnen laten draaien. Dit geeft ons de mogelijkheid eenvoudig dingen te testen of uit te proberen voor dit live gaat. Een server is hierdoor ook eenvoudig uit te breiden. Door middel van snapshots kan een virtuele server een stapje terug in de tijd zetten, iets dat met een fysieke server nooit kan.

In 2010 hebben wij de hostingkant van Richard Hijdra Imaging (RHI) overgenomen, waardoor ons klantenbestand werd verdubbeld. Door deze overname werd is ook het netwerk sterk uitgebreid, evenals ons dienstenpakket.

Naast alle kennis die wij zelf in huis hebben, hebben wij een betrouwbaar netwerk van professionals opgebouwd, waardoor het voor ons mogelijk is onze klanten een totaalpakket te bieden.